Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spot "Srbija nije na prodaju" u jednom danu imao milion pregleda - | K-013 Portal

Spot "Srbija nije na prodaju" u jednom danu imao milion pregleda

kreni promeni, spot rotiv rio tinta

Za jedan dan reklama protiv Rio Tinta "Srbija nije na prodaju", koju je RTS cenzurisao, zabeležila je ukupno preko milion pregleda na društvenim mrežama, navodi organizacija "Kreni-Promeni".

Kako kažu u "Kreni-promeni", video su podelili i podršku dali i brojne poznate ličnosti, glumci, sportisti, voditelj Ivan Ivanović, Filip Karađorđević, vladika Grigorije i mnogi drugi.

"Nakon protesta ispred RTS-a i nakon što je reklama preplavila društvene mreže, u medije je izašla nezvanična informacija da Aleksandar Vučić planira da dovede neku drugu kompaniju pošto je reputacija Rio Tinta urušena. Naglašavamo da peticija koju je do sada potpisalo više od 220.000 građana, a koja podržava naučno mišljenje dr Dragane Đorđević, ističe jasan stav da otvaranje rudnika u dolini Jadra nije moguće sprovesti na ekološki održiv način", ističu u ovoj organizaciji.
Zaključuju da će dovođenje bilo koje kompanije koja ugrožava eko sistem Srbije biti propraćeno istom kampanjom.

"I to nije borba protiv investicija i napretka, već zaštita građana i Srbije. U 21. veku građani Srbije neće kolonijalni status. Nećemo dozvoliti da strane kompanije u Srbiji rade ono što im nije dozvoljeno da rade u svojim matičnim državama. Srbija nije na prodaju!", poručuje se u zaključku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.