Srbijavode: Prate se vodostaji, službe u pripravnosti -
vodostaj na rekama, Srbijavode

Srbijavode: Prate se vodostaji, službe u pripravnosti


U skladu sa upozorenjem RHMZ-a o obilnijim padavinama koje će za 24 sata dostići i 60 litara u jugozapadnom i jugoistočnom delu i na Kosovu i Metohiji, službe Srbijavode prate vodostaje na rekama i stanje na zaštitnim objektima, kako bi se sprečilo plavljenje podrucja, kao i intervenisalo u slucaju nailaska bujičnih voda, rečeno je danas Tanjugu u tom preduzeću.

Kako navode, nadležna preduzeća na vodnim područjima na deonicama na kojima su u toku radovi na sanaciji puta, odnosno na lokalitetima koji su evidentirani kao kritični, prate hidrološku situaciju kako bi u skladu sa tim angažovali dodatna sredstva i ljudstvo u cilju blagovremenog dejstva.

RHMZ je izdao upozorenje u kome se navodi da su na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice danas i sutra moguća lokalna izlivanja.

U Srbiji je na snazi narandžasti i crveni meteoalarm, zbog obilnijih padavina, a od petka se očekuju duži sunčani intervali i porast temperature, rečeno je danas Tanjugu u RHMZ.

(Tanjug)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com