Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stariji osnovci od danas na onlajn nastavi - | K-013 Portal

Stariji osnovci od danas na onlajn nastavi

onlajn nastava osnovci

Stariji osnovci od danas prelaze na onlajn nastavu, zajedno sa srednjoškolcima koji nastavu na daljinu prate od prošle nedelje. Prelazak na onlajn nastavu je deo pooštrenih mera koje je u petak predložio Krizni štab za borbu protiv virusa korona.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda, nastava se organizuje svakodnevno u školi kroz neposredan obrazovno-vaspitni rad.

Ministarstvo prosvete je tim povodom svim školama, preko školskih uprava, uputilo uputstva o radu.

Svaka škola je u obavezi da bliže uredi način planiranja, organizovanja i ostvarivanja obrazovno-vaspitnog rada putem nastave na daljinu uz važeći raspored časova, u skladu sa operativnim planom.

Obrazovno-vaspitni rad putem nastave na daljinu realizuje se na osnovu rasporeda časova za svako odeljenje, u realnom vremenu, putem izabranog sistema za upravljanje učenjem, korišćenjem savremene informaciono-komunikacione tehnologije, obezbeđujući ostvarivanje propisanih ciljeva, ishoda i standarda postignuća.

Kao i do sada, obezbeđeno je emitovanje časova nastave putem Javnog medijskog servisa RTS i platforme RTS Planeta.

Časovi redovne nastave traju 45 minuta, odnosno mogu da traju i kraće od 45 minuta, o čemu odlučuje škola, uvažavajući specifične okolnosti i uzrast učenika. Ako učenici iskažu potrebu, nastavnik će organizovati i čas dopunske, dodatne i pripremne nastave.

Škola je u obavezi da izmeni operativni plan rada i da izmenjeni plan rada dostavi nadležnoj školskoj upravi na saglasnost.

Direktor škole je u obavezi da upozna zaposlene, roditelje i učenike sa načinom organizacije obrazovno-vaspitnog rada putem nastave na daljinu, kao i sa njihovim obavezama, pravima i ulogama, posredstvom već uspostavljenih kanala komunikacije.

Način realizacije nastave će se nadalje prilagođavati u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija, a koje su uslovljene epidemiološkom situacijom.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.