Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stefanović nagradio pobednike takmičenja „Čuvar reda” - | K-013 Portal

Stefanović nagradio pobednike takmičenja „Čuvar reda”

cuvari reda, nebojsa stefanovic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji su osvojili prvo mesto na takmičenju jedinica vojne policije "Čuvar reda", koje je održano u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Stefanović je novčano nagradio ekipu koja je izborila zlato za Srbiju na najvećoj vojnoj smotri na svetu.

U razgovoru sa pripadnicima Vojske, kojima je uručio i zahvalnice, ministar odbrane je istakao da je ponosan jer smo ostvarili veliku pobedu na takmičenju, koje je za vojske značajno poput Olimpijskih igara, ali i jer smo se pokazali kao besprekoran domaćin s obzirom da je Srbija prvi put bila jedna od 11 zemalja suorganizatora Međunarodnih vojnih igara.



„Nagrađeni učesnici takmičenja “Čuvar reda”, koje naša zemlja prvi put organizuje. Lavovska borba donela je zasluženo prvo mesto! Svaka čast, momci!“, napisao je ministar na svom Instagram profilu (@nebojsastefanovic).

Ekipu Vojske Srbije koja je odnela pobedu u izuzetno jakoj konkurenciji u disciplini „Čuvar reda“ u Kraljevu činili su potpukovnik Borko Luković, major Radovan Marinković, kapetan Milan Kovačević, poručnik Danilo Nešić, stariji vodnik Nikola Bursać, mlađi vodnik Nikola Krstić i vodnik Petar Vukašinović, treneri vojni službenik Dušan Jakovljević i zastavnik Slavoljub Aleksić, dok je potpukovnik Dejan Milikić bio jedan od međunarodnih sudija na ovom prestižnom takmičenju.

Uručenju zahvalnica u Domu Vojske Srbije prisustvovali su i pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković i načelnik Uprave vojne policije pukovnik Jovica Matić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.