Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stefanović o nalogu školama da dovedu decu na vojnu paradu: Građani vole svoju vojsku - | K-013 Portal

Stefanović o nalogu školama da dovedu decu na vojnu paradu: Građani vole svoju vojsku

nebojsa stefanovic, vojna parada

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prokometarisao je jučerašnje negodovanje pojedinih stranaka zbog toga što je od direktora škola u Kragujevcu traženo da izvedu decu na vojnu paradu 28. juna.

Stefanović je komentarisao reakciju Stranke slobode i pravde.

"Tužno je što Dragan Đilas ne razume da građane Srbije niko ne može da odvoji od vojske, niti vojsku od naroda, a pogotovo što ne razume da ljudi u svim gradovima Srbije sa velikim zadovoljstvom dolaze na manifestacije koje organizuje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zato što žele da vide i svoje vojnike, koji su ponos naše zemlje, i našu vojnu tehniku", naveo je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nijedan zluradi komentar niti prikupljanje jeftinih političkih poena onih koji su tu istu vojsku za vreme svoje vladavine doveli na rub propasti, ne može da promeni ljubav i poverenje koje građani imaju prema Vojsci Srbije, istakao je on.

Stefanović je pozvao Kragujevčane, ali i sve druge građane Srbije, da u ponedeljak, na veliki srpski praznik Vidovdan, dođu u Kragujevac, druže se sa svojom vojskom, vide njenu snagu i uživaju u jednom lepom danu koji će organizovati Ministarstvo odbrane.

Stranka slobode i pravde u saopštenju od utorka uveče osudila je "institucionalnu zloupotrebu maloletne dece u političke svrhe" i apelovala na roditelje i prosvetne radnike da se odupru zloupotrebi dece za potrebe pravljenja novog Tita u liku Aleksandra Vučića.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.