Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stiglo 344.000 doza vakcina protiv gripa - | K-013 Portal

Stiglo 344.000 doza vakcina protiv gripa

vakcinacija, vakcina protiv gripa

U Srbiju je stiglo prvih 344.000 doza vakcine protiv gripa, a distribucija ka institutima i zavodima za javno zdravlje počinje danas, najavio je Republički fond za zdravstveno osiguranje. Celokupna količina biće isporučena do srede, a nakon toga i ka zdravstvenim ustanovama.

Radi se o četvorovalentnim vakcinama protiv gripa a za koju je nabavku sproveo Republički fond za zdravstveno osiguranje.

"Ministarstvo zdravlja će zbog aktuelne epidemiološke situacije građanima preporučiti najadekvatniji termin za imunizaciju, kako bi imunitet stečen vakcinom bio najefikasniji i najdelotvorniji", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je u skladu sa aktuelnom globalnom pandemijom korona virusa kao i povećanim potrebama i interesovanjem građana, ove godine obezbedilo rekordan broj vakcina protiv gripa - više od 500.000 doza, delom od Instituta Torlak, a delom od stranih dobavljača.

Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ove nedelje će otpočeti i distribuciju pneumokok vakcine ustanovama za smeštaj odraslih i starih lica.

Navedena vakcina je prema svim dosadašnjim istraživanjima imala izuzetno pozitivan uticaj u pogledu borbe protiv korona virusa, stoga se preporučuje imunizacija starijim licima.

(Tanjug, Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS