Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stiže nova opcija eUprave za elektronske usluge MUP-a - | K-013 Portal

Stiže nova opcija eUprave za elektronske usluge MUP-a

euprava, placanje na sajtu mupa, elektronsko placanje

Na Portalu eUprava za sve usluge Ministarstva unutrašnjih poslova od 16. marta biće uvedena opcija "Plati", koja će omogućiti ukidanje obaveze dostavljanje dokaza o uplati kada je reč o elektronskim uslugama tog ministarstva, najavila je savetnica u Kabinu predsednice Vlade Svetlana Jovanović.

Ona je na onlajn sednici Saveza za eUpravu NALED-a predstavila projekat uvođenja eBolovanja kojim će biti ukinuta obaveza dostavljanja doznaka u papiru od strane zaposlenog na bolovanju, kao i uvođenja ePisarnice i eArhive na nivou države, saopštila je ta alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Milan Dobrijević upoznao je članove Saveza sa aktivnostima na izmenama zakona o elektronskim komunikacijama i elektronskom dokumentu.

On je najavio izradu vodiča za elektronsku trgovinu koji će biti objavljen u saradnji sa USAID-om.

Predstavljeni su i tekući projekti NALED-a u oblasti eUprave - unapređenje elektronske dostave akata, digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem, uvođenje ChatBot virtuelnog asistenta u lokalnim samoupravama i program podrške inovativnim privrednicima "StarTech".

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.