Stojiljković o frilenserima: Predstoji dug zajednički put borbe -
ug nezavisnost, sindikat nezavisnost, zoran stojiljkovic, frilenseri

Stojiljković o frilenserima: Predstoji dug zajednički put borbePodrška borbi Udruženja radnika na internetu protiv retroaktivnog i prinudnog oporezivanja za Sindikat Nezavisnost je logičan, čak neminovan izbor, zato smatrajte Nezavisnost svojim domom, izjavio je predsednik te sindikalne centrale Zoran Stojiljković.

On je ocenio da predstoji još „dug zajednički put – put borbe za uređenje i poboljšanje zakonskog položaja i radnih i socijalnih prava“, pri čemu je za frilensere potrebno utvrđivanje „poslodavačke adrese“, preneo je portal UGS Nezavisnost.

Stojiljković je dodao da „uređivanje i ugovaranje odnosa u GIG ekonomiji (ekonomija frilensera) traži delovanje na planetarnoj ravni i međunarodnu sindikalnu saradnju i solidarnost“.

Povodom informacija da se nakon pregovora sa predstavnicima Vlade podelilo udruženje radnika na internetu, Stojiljković je frilenserima poručio da je „pregovaranje umeće ostvarivanja mogućeg“, a da je rezultat pregovora posledica „uspostavljenog odnosa snaga i igri interesa i moći“.

Prema njegovim rečima, u sindikalnoj borbi, u kojoj gotovo da nema slučajeva jednokratnog i apsolutnog realizovanja zahteva, prioritet uvek imaju najurgentniji interesi i zahtevi onih najizloženijih i najugroženijih.

„Ako tražimo solidarnost od drugih, moramo je pokazivati i u sopstvenim borbama i zahtevima. Staro sindikalno geslo je da podeljeni nismo ništa, a da ujedinjeni možemo sve“, istakao je Stojiljković.

(FoNet)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti