Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Studenti blokirali rad rektorata Univerziteta u Beogradu - | K-013 Portal

Studenti blokirali rad rektorata Univerziteta u Beogradu

univerzitet u beogradu, rektorat, studenti

Studenti su jutros blokirali rad Rektorata Univerziteta u Beogradu, gde je u toku u toku sastanak delegacije nezadovoljnog dela Studentskog parlametna i uprave Univerziteta na kome prisustvuje i rektorka Ivanka Popović kao i prorektor za nastavu Petar Bulat.

Kako je preneo portal NovaS, skoro polovina delegata Studenskog parlamenta nezadovoljna je radom te institucije, pa je rešila da blokira ulaz u Rektorat, na Studentskom trgu, "dok se njihov glas ne čuje", rekli su njihovi predstavnici za taj portal.

Neki od transparenata kojim je izlepljena zgrada Rektorata glase "Dokle više", "Večera 150.000 dinara", "Ovo je i naša kuća".

Jedan od predstavnika studenata, Filip sa Elektrotehničkog fakulteta, istakao je da je nezadovoljstvo kulminiralo u trenutku kada im je noćas u 1.00 sat poslato obaveštenje o sednici koja je zakazana za danas.

"Ne uvažava se mišljenje studenata, beže od odgovornosti, ne izlaze pred svoje studente i izbegavaju rešavanje studenskih pitanja", kazao je Filip za NovaS.

Studenti su Rektorskom kolegijumu i Savetu Univerziteta predali tri zahteva, od kojih se prvi odnosi na otkazivanje te "nakaradne sednice" i zabrana izmene Pravilnika o radu i organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu (SPUB) do verifikovanja delegata sa svih fakulteta.

Druga dva zahteva odnose se na poništavanje nelegalnih izbora na Fakultetu organizacionih nauka i organizovanje ponovnih izbora, kao i na stopiranje korišćenja finansija SPUB-a do verifikovanja mandata delegata sa svih fakulteta.

"Zahtevamo i ostavke svih članova Izborne komisije, jer nakon sramnog izbornog procesa koji su oni vodili do sada, izlišno je nadalje, uopšte razgovarati o njima, kao relevantnim činiocima celokupnog izbornog procesa, a kamoli trpeti da neuko, traljavo i skandalozno, nastave da se bave pitanjima izbornih radnji, koje ponavljamo, još uvek nisu završene na svim fakultetima", navedeno je u saopštenju Studentsko parlameta.

Studenti su rekli da ukoliko navedeni zahtevi ne budu bili ispoštvani, oni će biti prinudjeni da svoju "borbu za poštovanje akata i načela Univerziteta radikalizuju" i tako stvore mogućnost da napokon rade u interesu svojih kolega.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.