Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja
studenti fon, resavanje studije slucaja

Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja
montekristo 0507


Studenti Case Study Club-a FON-a Milena Gatić, Luka Poljak, Luka Lugonjić i Aleksa Savić pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Vladimira Stojiljkovića osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja "Asian Business Case Competition" u Singapuru u oblasti održivog poslovanja za građevinsku inudstriju. Takmičenje je održano onlajn, u periodu od 17. jula do 11. septembra.

Organizator takmičenja bila je Nanjang poslovna škola sa Nanjang univerziteta iz Singapura.

Takmičenje je obuhvatilo edukativni deo kroz radionicu, prelimenarne runde takmičenja, polufinale i finale. Učestvovalo je preko 60 timova iz celog sveta dok su u finalu učestvovala tri univerziteta.

Prvo mesto osvojio je Univerzitet Azije i Pacifika a drugo mesto mešoviti tim koji su činili studenti iz Nacionalnog Univerziteta u Singapuru, Oksford Univerziteta, Singapur Menadžment Univerziteta, Kembridž Univerziteta.

Studiju slučaja zadala je singapurska multinacionalna kompanija za trgovinu nekretninama "City Developments Limited - CDL".

Glavni izazov koji su studenti rešavali je kako kompanija "CDL" može zadržati svoju vodeću poziciju na tržištu u održivom poslovanju pri izgradnji nekretnina, kroz poboljšanje postojećeg portoflija nekretnina.

Studenti FON-a predložili su strategiju ulaska u segment industrijskog tržišta i razvoj prvog automatizovanog održivog vertikalnog skladišta akvizicijom start-apa "Urbx". Singapur je predložen kao pilot tržište sa prodajnim i marketing nastupom i na zemlje regiona u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble