Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja - | K-013 Portal

Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja

studenti fon, resavanje studije slucaja

Studenti Case Study Club-a FON-a Milena Gatić, Luka Poljak, Luka Lugonjić i Aleksa Savić pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Vladimira Stojiljkovića osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja "Asian Business Case Competition" u Singapuru u oblasti održivog poslovanja za građevinsku inudstriju. Takmičenje je održano onlajn, u periodu od 17. jula do 11. septembra.

Organizator takmičenja bila je Nanjang poslovna škola sa Nanjang univerziteta iz Singapura.

Takmičenje je obuhvatilo edukativni deo kroz radionicu, prelimenarne runde takmičenja, polufinale i finale. Učestvovalo je preko 60 timova iz celog sveta dok su u finalu učestvovala tri univerziteta.

Prvo mesto osvojio je Univerzitet Azije i Pacifika a drugo mesto mešoviti tim koji su činili studenti iz Nacionalnog Univerziteta u Singapuru, Oksford Univerziteta, Singapur Menadžment Univerziteta, Kembridž Univerziteta.

Studiju slučaja zadala je singapurska multinacionalna kompanija za trgovinu nekretninama "City Developments Limited - CDL".

Glavni izazov koji su studenti rešavali je kako kompanija "CDL" može zadržati svoju vodeću poziciju na tržištu u održivom poslovanju pri izgradnji nekretnina, kroz poboljšanje postojećeg portoflija nekretnina.

Studenti FON-a predložili su strategiju ulaska u segment industrijskog tržišta i razvoj prvog automatizovanog održivog vertikalnog skladišta akvizicijom start-apa "Urbx". Singapur je predložen kao pilot tržište sa prodajnim i marketing nastupom i na zemlje regiona u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS