Studenti najavljuju kampovanje ispred Vlade -
studenti, vlada, kampovanje

Studenti najavljuju kampovanje ispred Vlade


Studenti koji zahtevaju 30 odsto niže školarine zbog pandemije korona virusa, danas će predati zahteve i predlog rešenja premijerki Ani Brnabić i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, najavio je student Pravnog fakulteta i predstavnik Inicijative "Kreni-promeni" Nikola Arsenić i dodao da se razmišlja i o kampovanju ispred Vlade Srbije.

Arsenić je za TV Nova S rekao da studenti tvrde da nisu dobili kvalitet studiranja koji su i platili i da će, ukoliko im se ne budu ispunili zahtevi, radikalizovati proteste.

"Stadion je nasušna potreba, a nema za studente. Studenti se stalno preskaču", kaže Arsenić i dodaje da i tužbe dolaze u obzir.

"Da li će tužbe izvršiti pritisak, verovatno hoće. Jedan student je tužio Jejl koji ima jedno od najkvalitetnijih onlajn predavanja, jedan student je tužio Harvard zbog narušenog kvaliteta predavanja. Ako jedna ugovorna strana prekrši dogovor, normalno je da dođe do toga", ističe Arsenić.

Zahtevi će, kako kaže, biti predati danas i oni će opet biti usmereni na premijerku i ministra prosvete da im se dostave realni troškovi fakulteta kako bi sa ekonomskim stručnjacima mogli da urade analizu i da javnost to dobije na uvid.

"Onda ćemo da vidimo da li je fakultetima narušena održivost i kako može da im se pomogne", kaže Arsenić.

(Fonet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com