Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Studenti u blokadi: isteraćemo plagijat na čistac - | K-013 Portal

Studenti u blokadi: isteraćemo plagijat na čistac

Studenti u blokadi: isteraćemo plagijat na čistac

Povodom današnjeg sastanka sa rektorkom Univerziteta u Beogradu Ivankom Popović, studenti u blokadi izdali su saopštenje u kome se kaže:

- Mi smo odgovorni i konstruktivni građani i u blokadu smo ušli sa vrlo jasnim ciljem. Ako treba, u Rektoratu ćemo ostati do kraja, dok se slučaj plagiranog doktorata Siniše Malog ne istera o na čisac. U ovo nismo ušli iz šale, ušli smo vrlo ozbiljno i sa jasnim namerama da rešimo ovaj i mnogo druge probleme. Pozivamo građane da veruju u nas i budu sa nama do kraja.

Od Rektorata od početka očekujemo da pokaže stav i da se ogradi od sukoba interesa i pritiska koji vrši javna funkcija ministra finansija. U zajedničkom interesu rektorke Ivanke Popović i studenata #1od5miliona jeste da Rektorat što pre krene sa radom. To se neće desiti dok studenti u blokadi i čitava javnost ne dobiju čvrste garancije da Univerzitet ima snage da se izbori sa pritiscima i zaštiti svoju čast sticanu više od dvesta godina.

Bez preuranjenih zaključaka verujemo da je tok današnjih pregovora obećavajući. Odgovornost sada nije na nama, nego na rektorki i profesorima. Kakav će biti ishod? Videćemo, navodi se u saopštenju.

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.