Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Studentski front traži ostavku rektorke Ivanke Popović - | K-013 Portal

Studentski front traži ostavku rektorke Ivanke Popović

smena ivanke popovic, studentski front, ivanka popovic

Organizacija Studentski front najavila je da će sutra rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović uručiti zahtevda podnese ostavku jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv nje podnelo krivičnu prijavu pošto je bez saglasnosti potrošila tri miliona dinara budžetskog novca.

U saopštenju se dodaje da se Popović nije izjasnila ni o oblazloženom zahtevu Studentskog fronta od 1. oktobra 2020. godine da se svim studentima omogući besplatno školovanje i da se ukine obrazovanje po Bolonjskoj deklaraciji.

Od početka mandata Ivanke Popović kao rektora Univerziteta 2018. godine pa do danas, Univerzitet u Beogradu je na Šangajskoj listi univerziteta sa 302. mesta pao više od 150 mesta niže, što je najgori rezultat do sad, navodi se u saopštenju.

U slučaju da Popović u doglednom roku ne ispuni zahtev Studentskog fronta i podnese neopozivu ostavku, obaveštavamo javnost da ćemo zajedno sa svim progresivnim studentima Univerziteta u Beogradu organizovati proteste kako bi ostvarili cilj, navedeno je u saopštenju.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.