Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Subotica: Gradonačelnik naredio preventivnu evakuaciju područja gde su iskliznuli vagoni s propilenom - | K-013 Portal

Subotica: Gradonačelnik naredio preventivnu evakuaciju područja gde su iskliznuli vagoni s propilenom

subotica, iskliznuće, propilen, vagoni

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić naredio je da se prilikom vraćanja vagona s propilenom, koji su sinoć iskliznuli iz šina u subotičkoj teretnoj železničkoj stanici, evakuiše to područje.

Bakić, koji je na čelu gradskog štaba za vanredne situacije, ponovio je izjavi novinarima da nema oštećenja, curenja, ni opasnosti po zdravlje ljudi i životnu sredinu, te da će evakuacija biti sprovedena predostrožnosti radi.

"Nema oštećenja na cisterni. Svi ventili su ispravni, tako da nema curenja. Znači, ponavljam još jedanput, ni jednog momenta nije dovedena u pitanje bezbednost građana Subotice. Doneli smo naredbu da kada dođe do vraćanja te nagnute cisterne, sat vremena pre izvođenja te operacije da se uradi evakuacija tog dela u prečniku od dve stotine metara. To su u pitanju ustanove, banke, škola"- naglasio je Bakić.

Do iskliznuća vagona je došlo na izlazu iz Železničke stanice Subotica, u pravcu Novog Sada, na vozu sastavljenom od 23 cisterne propilena, čiji je prevoznik privatni operater "Kombinovani prevoz".

Kako je za RTV rečeno u preduzeću "Infrastruktura železnice Srbije", noćas u 01.35, u železničkoj stanici Subotica Teretna, iz sastava teretnog voza sa koloseka su iskliznule tri cisterne.

Iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu.

O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta. Stručni timovi i Pomoćni voz "Infrastrukture železnica Srbije", danas do 11 sati prvu cisternu su podigli na kolosek, u toku prepodneva trajalo je podizanje druge cisterne, dok je ostatak kompozicije uklonjen.

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen danas u 10.50 sati. Uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS