Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Subotičanka Leona Rogić prvakinja Srbije u umetničkom klizanju - | K-013 Portal

Subotičanka Leona Rogić prvakinja Srbije u umetničkom klizanju

leona rogic, umetnicko klizanje, subotica

Subotica je u svojoj bogatoj istoriji iznedrila brojne sportske šampione, u različitim sportovima. Od decembra prošle godine može da se podiči i sa prvakinjom Srbije u umetničkom klizanju.

Državno prvenstvo u umetničkom klizanju održano je početkom decembra u Beogradu. Na tom takmičenju je sasvim zasluženo titulu prvaka Srbije u seniorkoj konkurenciji osvojila Subotičanka Leona Rogić. Konkurencija nije bila potpuna, nije u potpunosti zadovoljna ni svojim nastupom, jer kako kaže, uvek može bolje, ali je svakako zadovoljna osvajanjem prvog mesta.

"Nastup bi uvek mogao još bolje da se odradi. I dugi i kratki program su za mene trenutno bili teški za odrađivanje na takmičenju, s obzirom na to da nismo imali leda, i baš sada, u ovo vreme došlo je mnogo novih, manjih klizačica na naše termine, odnosno u stariju kategoriju. Zbog toga baš i nema nekog velikog prostora na ledu da se mogu raditi programi na treninzima, i zbog toga nismo imali vremena da se pripremimo za takmičenje”, objašnjava Leona Rogić, prvakinja Srbije u umetničkom klizanju.

Leona je nedavno napunila 18 godina, a na ledu je već praktično čitav život. Već godinama živi i trenira u Beogradu, jer u Subotici nema odgovarajućih uslova. Pre deset godina je počela da osvaja titule, koje su obuhvatile sve uzrasne kategorije, sve do ove najznačajnije, seniorske.

Leona Rogic

"Meni je uvek bio san, da čak jednog dana da odem i na Olimpijske igre, međutim sada, zbog ove situacije ne znam koliko je to moguće. Ja ću se potruditi da se i taj san isto tako ostvari. Sebe sam uvek gledala kao jednu od najboljih klizačica, kao što je Karolina Kostner, takmičarka iz Italije, ili Alina Zagitova iz Rusije. Meni su one inače bile najveći idoli, koje bih uvek pratila tokom svoje klizačke karijere, i nadam se da će se i to jednog dana ispuniti. Ja ću se truditi da što bolje i što više treniram, da se to i ostvari", ističe Leona.

Protekla godina je bila izuzetno teška za sve sportove, pa tako i za umetničko klizanje. Ni ove neće biti mnogo drugačije, ali Leona, kao i uvek do sada, ima svoje planove.

Leona ne planira da u skorije vreme skine klizaljke. Još uvek želi da se takmiči, da napreduje, da nastupa na međunarodnim takmičenjima, ali pored toga, svesna da se od umetničkog klizanja ne može živeti, ne želi da zapostavi ni svoje obrazovanje. Njena želja je Medicinski fakultet, i ne treba sumnjati da će ova ambiciozna i talentovana Subotičanka i taj svoj cilj ostvariti.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.