Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Suspendovana vaspitačica zbog deteta koje se opeklo supom u vrtiću, roditelji traže da se vrati - | K-013 Portal

Suspendovana vaspitačica zbog deteta koje se opeklo supom u vrtiću, roditelji traže da se vrati

suspendovana vaspitacica, vaspitacica

Zbog toga što je petogodišnja devojčica zadobila opekotine drugog stepena tokom ručka u niškom vrtiću "Slavuj", iz Predškolske ustanove "Pčelica" kažu da je vaspitačica udaljena sa posla.

Kako prenose Južne vesti, protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

Roditelji dece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice zahtevaju od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima.

Devojčica je zadobila opekotine od supe u vrtiću pre oko mesec dana, a iz Javno predškolske ustanove Pčelica su tada naveli da će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.

Odgovornost zbog tog događaja je pala na vaspitačicu, potvrđuju iz te ustanove. Vaspitačica je, dodaju, udaljena sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

Međutim, suspendovanje vaspitačice je izazvalo negativne reakcije roditelja, te su oni pre nedelju dana uputili zahtev "Pčelici" da ona bude vraćena na posao.

Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i prosleđuje ručak u vrtiću.

Njihov zahtev je, kažu, naišao na ćutanje. Iz Pčelice ni novinarima Južnih vesti nisu odgovorili na pitanja da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtev roditelja. Ono što jesu napomenuli jeste da "bilo kakav pritisak javnosti može da utiče na nesmetano vođenje disciplinskog postupka".

Iz Predškolske ustanove su ranije objasnili da postoje protokoli o distribuciji hrane deci i da su oni prekršeni.

(Južne vesti)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.