Takmičenje mladih inovatora u Somboru
takmicenje inovatora sombor

Takmičenje mladih inovatora u Somboru
montekristo 0507


Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas “Danima edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora”, u Somboru. Takmičari su učenici iz škola u Somboru, Apatinu, Odžacima i Kuli, starosti do 17 godina.

Prema rečima sekretara Miloševića budućnost se gradi na temelju zdravih resursa i mladih kreativnih ljudi.

“Veći broj radnih mesta moguć je uz veći upliv pameti, inovacija i kreativnosti, a mi se trudimo da uhvatimo koren svega ovoga. Nije samo važno stvarati naučno – tehnološke parkove, moderne studisjke programe na univerzitetskom nivou, već je sve ovo veoma važno osetiti i u osnovim i srednjim školama, pa taj kreativni potencijal projektovati u BDP”, naglasio je sekretar Milošević.

U svetu su najskuplje ideje, a najbolje imaju mladi ljudi, pa su tako učenici osnovih i srednjih škola svoje originalne ideje predstavili na tridesetom takmičenju mladih inovatora u Somboru.

”Mi smo osmislili jedan projekat koji bi služio kao turistička atrakcija putem celog Sombora”, rekao je Dušan Mirosavljenvić, učenik Ekonomske škole u Somboru.

“Cilj projekta je da damo zabavu vršnjacima, pa u skladu sa tim imamo i razne aktivnosti za odrasle ljude”, izjavila je Milica Probojčević, učenica OŠ Ivo Lola Ribar u Somboru.

“Mi smo napravili prezentaciju o bio jabukama koje se ne tretiraju hemijskim preparatima”, kazao je Mihajlo Stajšić, učenik Poljoprivredno-prehrambene škole u Somboru.

“Naši mladi se ovde takmiče iz četiri oblasti koje imaju u dualnom vaspitanju”, rekao je mr Hadži Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije.

Na danu edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora učestvovalo je 28 ekipa i 120 učenika iz osnovih i srednjih škola u Zapadnobačkom okrugu.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble