Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Takmičenje mladih inovatora u Somboru - | K-013 Portal

Takmičenje mladih inovatora u Somboru

takmicenje inovatora sombor

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas “Danima edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora”, u Somboru. Takmičari su učenici iz škola u Somboru, Apatinu, Odžacima i Kuli, starosti do 17 godina.

Prema rečima sekretara Miloševića budućnost se gradi na temelju zdravih resursa i mladih kreativnih ljudi.

“Veći broj radnih mesta moguć je uz veći upliv pameti, inovacija i kreativnosti, a mi se trudimo da uhvatimo koren svega ovoga. Nije samo važno stvarati naučno – tehnološke parkove, moderne studisjke programe na univerzitetskom nivou, već je sve ovo veoma važno osetiti i u osnovim i srednjim školama, pa taj kreativni potencijal projektovati u BDP”, naglasio je sekretar Milošević.

U svetu su najskuplje ideje, a najbolje imaju mladi ljudi, pa su tako učenici osnovih i srednjih škola svoje originalne ideje predstavili na tridesetom takmičenju mladih inovatora u Somboru.

”Mi smo osmislili jedan projekat koji bi služio kao turistička atrakcija putem celog Sombora”, rekao je Dušan Mirosavljenvić, učenik Ekonomske škole u Somboru.

“Cilj projekta je da damo zabavu vršnjacima, pa u skladu sa tim imamo i razne aktivnosti za odrasle ljude”, izjavila je Milica Probojčević, učenica OŠ Ivo Lola Ribar u Somboru.

“Mi smo napravili prezentaciju o bio jabukama koje se ne tretiraju hemijskim preparatima”, kazao je Mihajlo Stajšić, učenik Poljoprivredno-prehrambene škole u Somboru.

“Naši mladi se ovde takmiče iz četiri oblasti koje imaju u dualnom vaspitanju”, rekao je mr Hadži Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije.

Na danu edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora učestvovalo je 28 ekipa i 120 učenika iz osnovih i srednjih škola u Zapadnobačkom okrugu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.