Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tomislav Nikolić ostaje na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom - | K-013 Portal
tomislav nikolic

Tomislav Nikolić ostaje na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i KinomBivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dalje će biti predsednik Nacionalnog saveta za koordirnaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, piše u objavljenom rešenju Vlade.

Članovi Saveta biće i ministri finansija, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i rudarstva i energetike.

 

Takođe, članovi će biti i ministri nadležni za privredu, nauku, tehnološki razvoj i inovacije, unutrašnju i spoljnu troginu i spoljne poslove. Osim ministara u Nacionalnom savetu članovi će biti i v.d. direktora "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, ambasoador Ivan Mrkić, tehnički direktor PWW-Porr za Srbiju Milan Tadić, osnivač "Tandem financial" Pavle Bašić i vlasnik i direktor "ID Consultants" Dejan Simić.

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom osnovan je u maju mesecu 2017. godine Odlukom Vlade.

Nacionalni savet razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Rusije i Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Srbije i Kine. Njegov rad se odvija na sednicima koje saziva i kojim predsedava predsednik Nacionalnog saveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.