Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tri medalje srpskim informatičarima na olimpijadi - | K-013 Portal

Tri medalje srpskim informatičarima na olimpijadi

medalje, informatičari, olimpijada

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i dve bronzane medalje na 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, održanoj online u organizaciji Singapura, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na olimpijadi je učestvovalo 343 takmičara iz 87 zemalja, što je najveći broj takmičara u istoriji ovog takmičenja, a četverac mladih informatičara iz Srbije ostavio je izuzetan uspeh, ocenjeno je u saopštenju.

Tadija Šebez (Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Novi Sad) osvojo je zlatnu medalju sa 94,60 osvojenih poena, Jovan Bengin (Matematička gimnazija, Beograd), izborio se za bronzanu medalju 53,33 poena a bronza je sa osvojena 48,72 poena pripala i Mateji Vukeliću iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Njegov školski drug Mladen Puzić iz Matematičke gimnazije osvojio je 34,67 poena.

"Tadija Šebez ostvario je zaista izuzetan uspeh jer je ovo je prvi put da predstavnik Srbije osvoji zlato na informatičkoj olimpijadi, a zanimljivo je i da je on - uz takmičara Rusije sa istim brojem bodova - najbolje plasirani takmičar koji nije azijskog porekla", navedeno je u saopštenju.

Konačni rezultati biće proglašeni u sredu, ali se ne očekuju izmene u odnosu na preliminarne rezultate, saopštilo je Društvo matematičara. Vođe ekipe bili su Marko Savić i Dušan Zdravković, a lokalni organizatori nadgledanog online takmičenja Pavle Martinović, Vladimir Milenković i Aleksa Plavšić, domaćin našim takmičarskim ekipama proteklih 20 dana bio je Matematički fakultet u Beogradu, navodi se u saopštenju Društva matematičara Srbije.

(FoneT)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.