Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tri prosvetna sindikata traže prelazak na onlajn nastavu za sve đake i predškolske ustanove - | K-013 Portal

Tri prosvetna sindikata traže prelazak na onlajn nastavu za sve đake i predškolske ustanove

onlajn nastava, prosvetni sindikati

Sindikat obrazovanja, Sindikat prosvetnih radnika i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" zatražili su danas od premijerke Ane Brnabić, ministra prosvete Branka Ružića i Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa da svi učenici od ponedeljka, 30. novembra, predju na onlajn nastavu.

"Obzirom na alarmantnu epidemiološku situaciju i podatke o broju zaražene dece i zaposlenih u obrazovanju koje dobijamo sa terena, korona virus je desetkovao zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama", navodi se u dopisu tog zahteva.

Tri sindikata su zajednički ocenila da je radi zaštite života i zdravlja i velikog broja zaražene dece i odraslih potrebno da i preškolske ustanove i zaposleni i učenici nižih razreda predju na onlajn nastavu, kao što je to već slučaj sa učenicima starijih razreda i srednjih škola.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.