Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trka za kuće na selu: Interesovanje veliko, kandidati se rangiraju po redosledu prijava - dok ima para - | K-013 Portal

Trka za kuće na selu: Interesovanje veliko, kandidati se rangiraju po redosledu prijava - dok ima para

kupovina kuce na selu

Interesovanje mladih bračnih parova za konkurs Vlade Srbije za kupovinu kuća na selu je veliko, a u Ministarstvu za brigu o selu kažu da su već počele da stižu i prve prijave.

Njih šalju lokalne samouprave, nakon što zainteresovani građani prikupe svu neophodnu dokumentaciju.

Za one koji žele da dobiju kuću na selu od države, važno je da se mnogo ne premišljaju i da budu brzi. Jer, ova subvencija ne dodeljuje se na osnovu bodovanja i rang liste, već će sredstva dobiti oni kandidati koji prvi predaju dokumentaciju, pod uslovom da ispunjavaju sve kriterijume.

Građani koji žele da žive u nekom od sela na teritoriji koja pripada Sremskoj Mitrovici imaju podršku Agencije za ruralni razvoj, koja posreduje između njih i Ministarstva za brigu o selu. Direktorka Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović, kaže da se do sada javilo oko 50 mladih parova, a da je njih desetak uspelo da pronađe kuću i da prikupi dokumentaciju. Najveće interesovanje je za sela Ležimir i Čalma, jer se u ovim mestima mogu naći kuće čija vrednost ne prelazi 10.000 evra.

Opširnije na ovu temu pročitajte OVDE.

(Euronews)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS