Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Čačku stabilno nakon sinoćnje eksplozije, evakuisano 150 domaćinstava - | K-013 Portal

U Čačku stabilno nakon sinoćnje eksplozije, evakuisano 150 domaćinstava

eksplozija u fabrici sloboda

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas, u emisiju Uranak na televiziji K1, da je nakon sinoćnje ekspolozije u krugu fabrike "Sloboda" situacija stabilna i da je zbog predostrožnosti naređena evakuacija oko 150 domaćinstava, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini fabričkog kruga.

Gradonačelnik Čačka je naveo da je za 35 porodica, koje nisu imale gde da odu, obezbeđen smeštaj u gradskom hotelu.

"Nadležne službe su sinoć lokalizovale i ugasile požar i sada više nema bojazni od novih eksplozija. Sada znamo da je eksplodirao magacin sa barutom, ali uzroci eksplozije biće utvrđeni tokom istrage", izjavio je Todorović.

On je potvrdio da je sinoć u Čačak došao i ministar odbrane Nebojša Stefanović sa stručnim saradnicima, koji su ostali tokom noći i biće na licu mesta tokom dana da bi se predupredili neželjeni efekti ovog incidenta.

Todorović je najavio sastanak koordinacionog tela ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i grada Čačka, na kojem će biti procenjeni rizici i doneta odluka kada da se građani koji stanuju u blizini fabrike vrate svojim domovima, ali je naglasio da to sigurno neće biti danas.

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine.

Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i od Sektora za vanredne situacije.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.