Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U evidenciji APR bez pisanog traga da je zatražena građevinska dozvola za bolnicu u Batajnici - | K-013 Portal

U evidenciji APR bez pisanog traga da je zatražena građevinska dozvola za bolnicu u Batajnici

kovid bolnica batajnica, gradjevinska dozvola, gradjevinska dozvola kovid bolnica batajnica

U evidenciji Agencije za privredne registre (APR) nema pisanog traga da je Ministarstvo odbrane, kao investitor kovid-bolnice u Batajnici, tražilo i dobilo gradjevinsku i upotrebnu dozvolu za taj objekat, navodi list Danas.

"To bi, prema Zakonu o gradnji, značilo da investitoru, Ministarstvu odbrane, odnosno odgovornom licu u tom organu, preti krivična prijava za koju je zaprećena kazna i do osam godina zatvora, a objekat bi morao biti srušen jer legalizacija bespravno izgradjenih zgrada nastalih posle usvajanja zakona o ozakonjenju – nije moguća", navodi se u tekstu.

Prema saznanjima Danasa, dve parcele u vlasništvu Ministarstva odbrane na kojima je bolnica sagradjena još uvek se vode kao njive druge klase, bez zabeležbe da je za te lokacije izdata gradjevinska dozvola.

"Slično je i za susedne parcele takodje u vlasništvu Ministarstva odbrane... na kojima se i dalje vode samo zgrade koje su tu odavno postojale, dok od bolnice nema ni traga", navodi se u tekstu.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nadležno za izdavanje gradjevinske dozvole ako je u pitanju bolnica sa više od 500 ležajeva, novinarima nije dostavilo brojeve pod kojima se eventualno vode ti dokumenti, a sporna je i izgradnja trafostanice koja opslužuje bolnicu.

"EPS za izgradnju trafostanice od 10 kilovata, neophodne za rad bolnice, tražio lokacijske uslove još 14. decembra prošle godine, ali je zahtev odbačen kao nepotpun, dok je novi u kome su ispravljeni nedostaci, podnet 25. januara, ali je rešavanje još uvek u postupku", dodaje se u tekstu.

Danas navodi da ni Srbijagas nije dobio dozvolu za izgradnju priključnog gasovoda i merno regulacione stanice "Kovid bolnica Batajnica", jer nije imao saglasnost Ministarstva odbrane, a da novi zahtev za odobrenje radova još nije podnet.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.