Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Odžacima besplatan vrtić, troškove snosi opština - | K-013 Portal

U Odžacima besplatan vrtić, troškove snosi opština

besplatan vrtic u odzacima

Opština Odžaci je na osnovu skupštinske odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom preuzela na sebe finansiranje boravka dece u vrtićima u celosti za svu decu ove opštine, čime su roditeljima olakšali finansiranje vaspitanja i obrazovanja dece.

Predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka ove godine ima upisano 640 dece u 11 objekata na teritoriji Opštine Odžaci .Do sada su pravo na besplatan boravak imala deca koja su upisana u pripremno predškolski program u trajanju od 4 sata, deca iz socijalno ugroženih porodica , deca sa smetnjama u razvoju , kao i treće i četvrto dete.

Od 4.juna ove godine odlukom Opštine Odžaci sva deca koja pohadjaju ovu ustanovu imaju pravo na besplatan boravak.

"Pre oktobra planiramo da ukinemo i listu čekanja za predškolsku ustanovu, zahvaljujući Pokrajinskoj Vladi koja je za dogradnju Bloka B centralnog objekta u Ožacima izdvojila 52 miliona dinara, a lokalna samouprava će sufinansirati sa 10 miliona dinara" rekla je Dejana Salaj, zamenica predsednika Opštine Odžaci .

"Proširićemo kapacitet za stotinu mesta i nadamo se da više liste čekanja neće biti .Proširenje kapaciteta i besplatan boravak pokazaće da smo mi zajednica koja brine o deci i koja želi da svako dete ima pravo da ide u vrtić i da smo zajednica koja zna koliko je značajan rani rast i razvoj za decu predškolskog uzrasta" rekla je Jelena Selak, direktorka PU "Poletarac" u Odžacima.

Ovom odlukom Opština Odžaci godišnje će izdvajati oko 9 miliona dinara za troškove boravka dece u ovoj predškolskoj ustanovi.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.