Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U ponedeljak protest zbog otpuštanja radnika sa RTV-a - | K-013 Portal

U ponedeljak protest zbog otpuštanja radnika sa RTV-a

RTV, protest, otpuštanje radnika

Sindikat kulture, umetnosti i medija Nezavisnost održaće u ponedeljak, 31. avgusta, protest povodom najavljenog otpuštanja 200 radnika angažovanih posredstvom agencije za zapošljavanje.

Protest će biti održan ispred Studija M, u Ulici Ignjata Pavlasa 3, u 12.00 sati.

Na protestu će se okupljenima obratiti predsednik Sindikata kulture, umetnosti i medije Nezavisnost Dragan Milanović Pilac i poverenik Sindikata Nezavisnost Radio-televizije Vojvodina Darko Šper.

„I dalje nema nikakvih naznaka da će nam država vratiti 201 milion dinara koji nam je bez jasnih kriterijuma oduzela rebalansom budžeta Srbije za 2020. godinu. Rezultat toga je najavljeni otkaz za naših 200 kolega koji su svakodnevno učestvovali na stvaranju programa“, navode iz Sindikata Nezavisnost i dodaju da je u julu bez posla ostalo još 56 radnika.

„U ponedeljak ćemo saopštiti imena odgovornih za ovakvo stanje u JMU RTV i zatražiti njihove ostavke. Takođe ćemo pročitati i ostale sindikalne zahteve“, poručuju iz Sindikata.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.