Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Srbiji povećane kvote za ograničeni izvoz pšenice i brašna - | K-013 Portal

U Srbiji povećane kvote za ograničeni izvoz pšenice i brašna

izvoz psenice, izvoz brasna, kvote na izvoz, psenica, brasno, kvota, srbija

Vlada Srbije omogućila je povećanje kvota za ograničeni izvoz pšenice na 220.000 tona i pšeničnog brašna na 23.000 tona mesečno.

Na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je izmenu odluke o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, saopšteno je iz Vlade.

Usvojenom izmenom se omogućava povećanje kvota za izvoz pšenice na 220.000 tona i pšeničnog brašna na 23.000 tona mesečno.
Kako se navodi, ovakva odluka doneta je s obzirom na to da je snabdevenost domaćeg tržišta ovim proizvodima stabilna, a imajući u vidu da je, analizom zaliha, utvrđeno da je tržišni višak veći od predviđene kvote za maj mesec.

Zato je, dodaje se, neophodno oslobađanje skladišnog prostora za novi rod, odnosno proizvode.

Na sednici je usvojena izmenjena i dopunjena Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2022. godini na osnovu koje se omogućava isplata premija za mleko za dodanih pet dinara za prvi kvartal tekuće godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.