Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Subotici otvoreno privremeno prihvatilište za beskućnike - | K-013 Portal

U Subotici otvoreno privremeno prihvatilište za beskućnike

prihvatiliste za beskucnike subotica

U Subotici je otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućnike iz tog grada u Gajevoj ulici na broju 50, za čiji rad je gradskim budžetom za 2021. godinu opredeljeno 500.000 dinara, objavljeno je na sajtu grada.

Crveni krst Subotica je opremio prihvatilište sa ležajevima, posteljinom, priborom za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

Takođe, korisnicima će biti obezbeđena i tri obroka dnevno po programu narodne kuhinje.

Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta i organizaciji "Karitas" Subotica.

U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni krst će u saradnji sa Domom zdravlja obezbediti lekarske preglede svih korisnika prihvatilišta.

Postupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u prihvatilište za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad Grada Subotice.

Zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i bolest kovid-19, organizacija rada u Privremenom prihvatilištu će se vršiti u skladu sa protivepidemijskim merama izdatim od epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Dežurstvo 00-24 časa u prihvatilištu obezbediće zaposleni i volonteri Crvenog krsta i "Karitasa".

(tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS