Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udruženje ateista: Angažovanje Vojske Srbije na sahrani Patrijarha neopravdano - | K-013 Portal

Udruženje ateista: Angažovanje Vojske Srbije na sahrani Patrijarha neopravdano

udruzenje ateista srbije

Udurženje ateista Srbije odgovorilo je danas na saopštenje ministra odbrane Nebojše Stefanovića povodom angažovanja Vojske Srbije na sahrani poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Irineja i istaklo da nigde nisu napadali Vojsku, već su želeli da je zaštite od zloupotreba.

U saopštenju Udruženja ateista Srbije navodi se da kada Stefanović poziva na to da je Vojska Srbije uvek sa svojim narodom, "a u povodu upokojenja i verskih obreda vezanih za sahranu počivšeg gospodina Gavrilovića", on čini niz logičkih promašaja i grešaka.

Ustavne i zakonske odredbe ne mogu se prosto zameniti demagogijom, populizmom i izmišljanjem logički nekonzistentnih konstrukcija, a odsustvo poštovanja Ustava i zakona, kao i odsustvo morala i poštenja, dovode do zloupotreba, poput ove kojoj smo svedočili prethodnih dana, naveli su iz Udruženja.

"Naglašavamo još jednom da je Srbija sekularna država svih građana, a njena vojska, vojska svih tih građana. Vojska Srbije nije vojska samo srpskog naroda, a svakako ne samo srpskog naroda pravoslavne vere, a patrijarh SPC nije vojno lice ili državni zvaničnik", ističe se u saopštenju.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS