Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udruženje radnika na internetu odbilo novi predlog Vlade: Ne mešajte nas sa udruženjem povezanim sa SNS - | K-013 Portal

Udruženje radnika na internetu odbilo novi predlog Vlade: Ne mešajte nas sa udruženjem povezanim sa SNS

udruzenje radnika na internetu

Udruženje radnika na internetu saopštilo je da im je Vlada Srbije danas dostavila novi predlog za oporezivanje radnika na internetu za protekli period i za ubuduće, koji se "gotovo nimalo" ne razlikuje od prethodnog predloga, te je Udruženje i današnji predlog odbilo.

"Vladi Srbije poručujemo da se životima desetine hiljada radnika na internetu ne odlučuje kao na pijaci i da i dalje čvrsto stojimo iza svojih zahteva.

Jasno je da je navodni dug neosnovan i da merama koje predlaže, Vlada pokušava da umanji bes radnika na internetu. Međutim, ona bes, naprotiv, podstiče, predlažući rešenja koja nam onemogućuju da nastavimo sa radom.

Udruženje preduzetnika i frilensera Srbije (UFPS), koje je takođe prisustvovalo sastanku u zasebnom terminu, prihvatilo je predlog neznatno izmenjenog dužničkog ropstva koje se nudi radnicima na internetu.

Taj predlog obuhvata i poreski model koje će važiti od 1. oktobra nadalje, sve do donošenja novog zakona koji bi trebalo da reguliše zakonski i poreski status frilensera, i koji predviđa visoke procente tekućeg oporezivanja, koji će mesečne prihode smanjiti do 70%.

UFPS je 31. marta poslao svoj predlog Vladi po održanom sastanku i kako se vidi iz objavljenog saopštenja tog udruženja, oni su zajedno sa Vladom učestvovali u predlogu koji nam je danas ponuđen.

Javno se ograđujemo od UFPS, koje iza odluka svojih pregovarača odbija da stane imenom i prezimenom.

Kako nezvanično saznajemo, advokat UFPS-a koji je išao na pregovore sa Vladom ima veze sa Srpskom naprednom strankom, odnosno sa šefom kabineta Ane Brnabić.

Kako je deo naših članova iz solidarnosti učestvovao i u radu UFPS, znamo da su nakon sastanka izbegavali da razgovaraju i sa sopstvenim članstvom i da ih obaveste o tome šta se desilo u razgovorima u Vladi. Nisu bili voljni ni da obelodane da im je Vlada naložila da podnesu novi predlog niti da se planira da se isti predlog po hitnom postupku usvoji.

Pozivamo svoje članove da izađu iz UFPS-a i da nastave da se bore za svoja prava svim raspoloživim sredstvima", navodi se u saopštenju.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.