Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udruzenje Zaštitnik pozdravlja nove mere Vlade, uz primedbe - | K-013 Portal

Udruzenje Zaštitnik pozdravlja nove mere Vlade, uz primedbe

udruzenje zastitnik privrednika

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" ocenilo je danas da odluka o otvaranju bašti kafića i restorana predstavlja pozitivan korak ka potpunom ukidanju mera ograničenja za ugostiteljske objekte, ali smatra problematičnim to što ugostitelji pri donošenju odluke nisu konsultovani i što je ne prati odgovarajiući paket državne pomoći.

"Ponovo pozivamo nadležne da po hitnom postupku saniraju štetu koja je nastala u prethodnih godinu dana, za šta je potrebno da se otpišu porezi i doprinosi, ukinu parafiskalni nameti, smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine i da se umanje sve lokalne takse i dažbine srazmerno ograničenjima", navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Zatraženo je i da se hitno započne sa primenom uredbe namenjene ugroženim delatnostima, kojom je planirano pokriće fiksnih troškova i bruto zarada na način na koji je to učinila većina zemalja u EU.

"Dok neprofesionalna Poreska uprava svakodnevno vrši represiju prema domaćim privrednicima, obračunava kamate i izbacuje iz reprograma one koji su merama onemogućeni da rade, naša država subvencioniše strane 'investicije' sa 56.000 evra po radnom mestu", kažu, pored ostalog, iz Zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije.

To udruženje napominje da još čeka na objavljivanje izveštaja inspekcija o rezultatima kontrole poštovanja mere, koja propisuje da se u hipermarketima i gradskom prevozu može nalaziti najviše jedna osoba na devet kvadratnih metara.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.