Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ulica otvorenog srca 1. januara u Beogradu - | K-013 Portal

Ulica otvorenog srca 1. januara u Beogradu

Beograd - Pod sloganom "Radost deci" tradicionalna beogradska humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" biće održana sutra u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, kao i u Skadarliji.

Muzičko-zabavni program biće priređen ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, opštini Rakovica, Novi Beograd...

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci će moći da se priključe i humanitarnoj akciji.

Kao i svake Nove godine u okviru ''Ulice otvorenog srca" u Svetogorskoj organizuje se humanitarna akcija sa ciljem pomoći najugroženijima - deci, a ove godine posvećena je deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine - prihvatilište i prihvatnastanica Beograd.

Osnovno obeležje i ovogodišnje ''Ulice otvorenog srca'' biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

Inače, tokom ''Ulice otvorenog srca'' na pjaceti ispred Ateljea 212, u "Srpskoj kafani", na prostoru ispred zgrade Opštine Stari grad i Radio Beograda, kao i ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji biće organizovan bogat muzičko - zabavni program.

Otvaranje je zakazano u podne na pjaceti ispred Ateljea 212 gde će posetioce pozdraviti gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor TOB Miodrag Popović.

Početak ''Ulice otvorenog srca" biće označen i vatrometom, a gosti posle šetnje moći će da uđu u Srpsku kafanu - na tradicionalni svečani ručak gde goste služe glumci Ateljea 212.

U okviru glavnog programa nastupiće dečiji hor "Čarolija", Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Đura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar...

Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupiće KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, a biće izvedena i novogodišnja predstava ''Aladinove čarobne avanture.

U Skadarliji na scena Kuće Đure Jakšića nastupiće Dečiji hor DKC Beograd, Đura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar...

''Ulica otvorenog srca'' nastala je pre više od 45 godina u ''Srpskoj kafani'' kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost, a manifestacija se proširila i na druge gradske opštine.

Tako će i ovog 1. januara tradicionalna manifestacija biti ogranizovana prvi put na Savskoj promenadi od 11 do 14 sati koja će u okviru manifestacije Ulice otvorenog srca postati ''Promenada otvorenog srca''.

U okviru manifestacije, posetioci mogu očekivati Deda Mraza, ulične zabavljače i žonglere, a članovi organizacije Diktori klovnovi prodavaće crvene klovnovske noseve.

Sredstva od prodaje namenjena su pedijatrijskim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu.

Opština Rakovica će tradicionalnu manifestaciju organizovati kod Mek Donaldsa na Vidikovcu, a mališani i roditelji će od 11 sati moći da uživaju u društvu animatora, mađioničara, Deda Mraza...

Od 11 do 13 mališani će moći besplatno da se klizaju, a prvih 500 mališana koji dođu dobiće besplatne novogodišnje paketiće.

Biće organizovana i prodaja toplih napitaka i novogodišnjih crvenih nosića, a sav novac je namenjen u humanitarne svrhe.

Novobeogradska ulica otvorenog srca biće organizovana ispred Tržnog centra Merkator od 10 sati, a posetioci će, takođe, moći da kupe crvene nosiće.

Sav prihod od prodatih klovnovskih nosića namenjen je korisnicima Humanitarne fondacije ''Budi human''.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.