Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije kritikuje krizni štab - | K-013 Portal

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije kritikuje krizni štab

unija prosvetnih radnika srbije

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) ocenila je danas da je ponovljena pogrešna odluka Кriznog štaba da u neposrednoj nastavi ostanu mlađi razredi osnovne škole, od prvog do četvrtog razreda.

Novodoneta/stara odluka da se prvi segment osnovnog obrazovanja i dalje odvija u neposrednom nastavnom procesu, posledica je amnezije Кriznog štaba kada smo prema istom scenariju iz decembra, imali dramatične situacije u školama širom Srbije, upozorava USPRS u saopštenju.

Taj sindikat podseća da je mnogo puta naglašavao koliko je teško održavati fizičku distancu među učenicima mlađeg školskog uzrasta, "a od medicinskog dela Кriznog štaba upoznati su da su deca tog uzrasta asimptomatski prenosioci", tako da su bili suočeni sa dodatnim stresom, brinući za sopstveno i zdravlje porodica.

Značajan porast obolelih učitelja bio je posledica takve odluke, jer se transmisija virusa odvijala kako u učionici, tako i među učenicima, kao i članovima njihovih porodica. Postavljalo se pitanje o skraćivanju broja radnih dana u prvom polugodištu, jer su direktori škola zbog naglog porasta broja obolelih učitelja, bili u nemogućnosti da obezbede adekvatne zamene, ukazuje sindikat.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.