Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UNS izlazi iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koju je osnovala Vlada Srbije - | K-013 Portal

UNS izlazi iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koju je osnovala Vlada Srbije

radna grupa za bezbednost novinara, uns

Udruženje novinara Srbije (UNS) odlučilo je danas da se povuče iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koju je 2020. godine osnovala Vlada Srbije.

Navode da su ocenili da vlada nije ispunila obećanje da će to telo biti posvećeno podršci novinarima, uključujući i zaštitu od napada koji dolaze od nosilaca političke vlasti.
 
Kako se navodi u saopštenju UNS-a, ta odluka doneta je na skupštini tog udruženja, odakle je poručeno da će UNS biti otvoren za svaku buduću inicijativu u kojoj bi vlada zaista štitila novinare od pritisaka nosilaca političke vlasti.
 
Iz Radne grupe su 13. marta prošle godine izašli Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija i Poslovno udruženje "Lokal pres".
 
Ta udruženja su iz Radne grupe istupila zbog, kako su naveli, ignorisanja napada i ugrožavanja sigurnosti novinara i medija u Srbiji.
 
Posle izlaska UNS-a u Radnoj grupi za bezbednost novinara ostali su Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Sindikat novinara Srbije i RAB Srbija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.