Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UNS: Vakcinacija novinara od utorka - | K-013 Portal

UNS: Vakcinacija novinara od utorka

udruzenje novinara srbije, vakcinacija novinara

U Srbiji od utorka počinje vakcinacija novinara koji izveštavaju sa terena i medijskih radnika neophodnih za funkcionisanje redakcija, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

"Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije, na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju", saopštio je UNS.

Spisak novinara i svojih članova za vakcinaciju redakcije treba da dostve na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do ponedeljka, 18. januara u podne, a neophopdni podaci su imena, jedinstveni matični brojevi (JMBG) i brojevi telefona novinara i medijskih radnika koji su prioritet za imunizaciju.

Redakcije svoje zaposlene i angažovane koji rade na terenu ili su neophodni za rad medija mogu da prijave i na elektronsku adresu pres službe Vlade Srbije (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) do ponedeljka, 18. januara u 12 časova.

Udruženje je apelovalo da redakcije u sačinjavanju spiskova vode računa o najugroženijim kolegama iz dnevnih redakcija, novinarima, snimateljima, fotoreporterima i drugima koji najviše vremena provode na terenu ili onih čije zdravlje je najugroženije iz drugih objektivnih razloga, navedeno je u saopštenju.

Udruženje novinara je pozvalo kolege da "solidarnošću u sopstvenim redovima ponovo pokažu brigu za javni interes i značaj svoje uloge za celo društvo".

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.