Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Upravni sud odbio žalbu organizatora Evroprajda na odluku MUP-a - | K-013 Portal

Upravni sud odbio žalbu organizatora Evroprajda na odluku MUP-a

evroprajd, setnja, upravni sud

Upravni sud odbio je tužbu koju su podneli organizatori Evroprajda povodom zabrane šetnje u okviru ove manifestacije, objavljeno je na sajtu ove institucije.

"Odbijena je, kao neosnovana, žalba tužioca podneta dana 13.09.2022. godine na rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojim se ne dozvoljava šetnja prijavljena od strane tužioca za dan 17.09.2022. godine, sa početkom u 16,00 časova u Beogradu, na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine i prijavljenom trasom do stadiona Tašmajdan", stoji između ostalog u odluci Upravnog suda, prenosi N1.

N1 podseća da je koordinator Evroprajda 2022. Goran Miletić saopštio juče da je podneta tužba Upravnom sudu povodom zabrane šetnje u okviru ove manifestacije.

"Apelujemo na Upravni sud da, u skladu sa praksom Ustavnog suda, do trenutka održavanja šetnje donese odluku kojom se poništava zabrana koju je izdao MUP i time omogući da u subotu 17. septembra u 17 časova šetamo i borimo se za svoja osnovna ljudska prava", naveo je Miletić u izjavi dostavljenoj medijima.
 
U Beogradu će danas posle podne, prema najavama organizatora, biti održana šetnja u okviru Evroprajda i pored zabrane policije. Protestna šetnja biće od 17.30 sati organizovana na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gde će kasnije tokom večeri biti održan koncert, najavili su iz Prajda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.