Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vanredna situacija u Ćupriji i Gadžinom Hanu zbog poplava, voda odnela puteve i mostove - | K-013 Portal

Vanredna situacija u Ćupriji i Gadžinom Hanu zbog poplava, voda odnela puteve i mostove

vanredna situacija, poplava cuprija, poplava gadzin han, velika morava

Na teritoriji opštine Ćuprija zbog poplava je proglašena vanredna situacija, a vanredno je i u delu teritorije opštine Gadžin Han, gde su bujice odnele puteve i mostove.

Nevreme je nanelo veliku štetu poljoprivrednim kulturama. U nevremenu širom zemlje je najviše stradalo voće, a mnogi poljoprivrednici ostali su bez ovogodišnjeg roda. Oštećeni su i brojni putevi, mostovi.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Gadžin Han, Slaviša Ivković, kaže za RTS da su bujične vode odnele ulice i prilaze selima i mahalama. Deo sela Veliki Vrtop je odsečen od sveta, a prema Ivkovićevim rečima, meštani su ugroženi pošto putnički saobraćaj ne funkcioniše, pa ne može da priđe ni Hitna pomoć.

Ivković navodi da je počela izgradnja alternativnog puta kako bi ljudi koliko-toliko normalno živeli dok se ne sanira most. Pozvao je republičke institucije da pomognu u sanaciji mosta u Velikom Vrtopu, jer lokalna samouprava nema dovoljno sredstava.

"Izvorišta nisu zamućena, pijaća vode je u redu i njena ispravnost se stalno prati", kaže Ivković.

Vanredna situacija proglašena je i u Ćupriji, a zbog padavina je bilo problema u selima pod Golijom gde su bujični potoci uništili puteve. Neka sela su odsečena od sveta.

Posledice nevremena još se utvrđuju. Žitelji tog kraja kažu da su izgubili rod maline i za narednu godinu.

(rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS