Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Večeras akcija Sat za našu planetu - | K-013 Portal

Večeras akcija Sat za našu planetu

sat za nasu planetu

Srbija će se danas po trinaesti put pridružiti akciji "Sat za našu planetu" gašenjem svetala na većim javnim objektima od 20:30 do 21:30, saopštila je svetska organizacija za zaštitu prirode - WWF.

U Beogradu će na 60 minuta biti zamračeni Dom Narodne skupštine, Predsedništvo, Palata Srbije, zgrade Vlade, Stari dvor, Kalemegdanska tvrđava, Spomenik Pobednik, Spomenik knezu Mihailu, Kula Nebojša, Hram Svetog Save, Crkvu Svetog Marka, Ruska crkva, Etnografski muzej, Muzej Nikole Tesle, mostovi, Konak kneginje Ljubice, Palata Albanija, Narodno pozorište, Narodni muzej i Avalski toranj.



Pored uobičajenog apela za isključivanje dekorativne rasvete na javnim zgrama i gašenja svetala u stanovima na 60 minuta, WWF ove godine poziva građane da se priključe velikom onlajn događaju koji će biti održan putem Zoom platforme tokom "Sata za našu planetu".

"Plesom koji izvodi grupa Vere Erac, uz pesmu koju je napisala i izvela Lejla Hot s gostima, ovaj događaj organizujemo kao glasan podsetnik da je neophodno da se hitno pokrenemo i promenimo ponašanje da bismo spasli planetu", naveli su iz WWF.

S obzirom na to da već drugu godinu zaredom Srbija sa ostatkom sveta obeležava ovu akciju virtuelno, u okolnostima pandemije, iz WWF poručuju da su to jasni podsetnici na činjenicu da se klimatske promene ne dešavaju nekom drugom, negde daleko, u budućnosti, već nama, danas i ovde.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.