Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vesić o curenju amonijaka: Nema razloga za paniku, ali ima za oprez, formirali smo dve komisije - | K-013 Portal

Vesić o curenju amonijaka: Nema razloga za paniku, ali ima za oprez, formirali smo dve komisije

goran vesic, amonijak, pirot

Ministar građevinarastva, saobraćaja i infrastruktre Goran Vesić rekao je danas da su u Pirotu izvršena merenja na pet gradskih lokacija i da nije utvrđeno prisustvo amonijaka u vazduhu.

 
Vesić, koji je jutros stigao u Pirot, rekao je za RTS da mesta za paniku nema ali da, kako je dodao, "za oprez ima". Rekao je i da građani treba da budu oprezni i da poštuju preporuke nadležnih.
 
Kazao je da je resorno ministarstvo formiralo dve komisije kako bi utvrdile sve činjenice u vezi sa iskliznućem vagona cisterne s amonijakom iz šina.
 
Upitan šta je uzrok iskliznuća iz šina cisterne i ukazivanja novinara da se to nije desilo prvi put, Vesić je odgovorio da je to loša infrastruktura, te da mu ne treba komisija da bi to utvrdio. Dodao je da je pitanje zašto se tri godine čekalo za raspisivanje tendera za rekonstrukciju tog dela pruge, iako je, kako je kazao, novac obezbeđen iz kredita.
 
Predstavnik Sektora Ministarstva unutrašnjiih poslova za vanredne situacije Boban Stefanović je rekao da su tokom intervencije dva vatrogasca povređena i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.
 
Rekao je i da su pripadnci tog sektora od momenta kada su obavešteni o akcidentu bili na terenu i da su organizovali evakuaciju ljudi sa dela auto-puta u blizini iskliznuća cisterne s amonijakom. Dodao je da je 56 osoba ukupno evakuisano sa auto-puta, naplatne rampe...
 
U Pirotu je na snazi vanredna situacija zbog curenja amonijaka iz cisterne koja je juče popodne iskliznula iz šina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.