Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada odlučila, radna grupa za reformu javnih finansija - | K-013 Portal
vlada srbije, reforma javnih finansija

Vlada odlučila, radna grupa za reformu javnih finansijaVlada Srbije donela je danas odluku o obrazovanju Međuresorne radne grupe za reformu javnih finansija radi ostvarivanja ciljeva "zelene agende".

Iz vlade je saopšteno da osnivanje radne grupe predstavlja korak dalje ka ostvarivanju zelenijeg, efikasnijeg i manje ugljenično intenzivnog razvoja i da je grupa obrazovana zato što je Srbija kao i mnoge druge zemlje, suočena sa sve većim izazovima zbog zagađenja i klimatskih promena.

Međuresorna radna grupa baviće se razmatranjem ključnih instrumenta i budžetskih rashoda za proširenje polja primene javnih politika u cilju ostvarenja "zelenog i efikasnog razvoja".

Grupa će takođe analizirati i mogućnosti za korišćenje tehničke podrške koju nude bilateralni i multilateralni razvojni partneri.

Odobrena preraspodela ulja za izvoz po dozvolama za maj

Vlada je donela dopunjenu odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno - prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se Ministarstvu poljoprivrede, na predlog komisije, odobrava preraspodela nerealizovane količine ulja za izvoz po izdatim dozvolama za maj, a nakon dostavljenog izveštaja Uprave carina o izvozu.

Odluka je doneta kako bi se omogućila realizacija zaključenih ugovora, a imajući u vidu da se izvoz iz logističkih razloga odvija otežano.

S obzirom na to da su ovi proizvodi i prvobitno bili namenjeni izvozu, ova odluka ne može uticati na snabdevenost domaćeg tržišta, saopšteno je iz vlade.

Osnovana Komisija za unapređenje zapošljavanja Roma

Vlada Srbije je na današnjoj sednici obrazovala Komisiju za regulatorni okvir unapređenja zapošljavanja Roma u javnom sektoru, kao nacionalne manjine koja je prepoznata kao ranjiva i teže zapošljiva grupa stanovništva, saopšteno je iz vlade.

Komisija će se baviti pitanjima obrazovanja i poboljšanja socijalnog i ekonomskog položaja ove manjine, što je, kako se navodi, jedno od ključnih pitanja demokratskog razvoja Srbije.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.