Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vrtići će raditi, niži osnovci verovatno od ponedeljka onlajn - | K-013 Portal

Vrtići će raditi, niži osnovci verovatno od ponedeljka onlajn

rad vrtica, nizi osnovci onlajn nastava

Vrtići nastavljaju da rade, dok će niži osnovci od prvog do četvrtog razreda verovatno od ponedeljka, bar na nedelju dana, preći na onlajn nastavu.

"Vrtiće ne možemo da zatvorimo, tako da oni nastavljaju da rade, ali je potreban maskimalan oprez i poštovanje mera. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, pozivam ih da nam se obrate da to završe što pre", poručila je Brnabić.

Kada je reč o nižim osnovcima, i oni će verovatno od ponedeljka biti na onlajn nastavi, pošto je i to bila preporuka Kriznog štaba, dodala je premijerka.

Kako je rekla, sistem za onlajn nastavu je spreman za niže osnovne, ali je potrebno određeno vreme da se za to pripreme i roditelji.

Kaže da će se razmotriti šta kako će nadalje biti po pitanju osnovaca od prvog do četvrtog razreda i da sve opcije dolaze u obzir, kao i da će se država truditi da sve škole budu zatvorene.

"Ako negde postoji ozbiljna potreba videćemo da li možemo da otvorimo. Ovo su, međutim, vanredne okolnosti i moramo da vidimo kako možemo da pravimo kompromise da bi naša deca bila sigurna", objasnila je ona.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS