Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VSS: Vojnobezbednosna agencija ometa delovanje sindikata - | K-013 Portal

VSS: Vojnobezbednosna agencija ometa delovanje sindikata

vojni sindikat srbije

Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je da Vojnobezbednosna agencija (VBA) nezakonito ometa delovanje tog sindikata preko tabloida u nameri da prikrije od javnosti zloupotrebe u VBA, na koje su ukazali.

"Umesto da se bavi bezbednošću Predsednika Republike i sistema odbrane, VBA se u vremenu u kome po Srbiju postoje konkretni bezbednosni rizici i pretnje, već duže vreme neovlašćeno i prioritetno bavi Vojnim sindikatom Srbije. Da je rukovodstvo VBA direktno umešano u krivično delo ometanja i sprečavanja sindikalnog delovanja u vojsci, jasno govori činjenica da apsolutno ništa nisu preduzeli povodom procesuiranja lica koja su na kriminalan način dala otkaz predsedniku i generalnom sekretaru VSS, nezakonitom oduzimanju reprezentativnosti i drugim kriminalnim metodama direktno usmerenim na gašenje VSS.

Upravo ovakvi primeri zloupotreba državnih institucija Srbiju stavljaju na listu zemalja u kojima je nivo vladavine prava na najnižoj, a korupcija i kriminal na najvišoj lestvici. Povodom notornih laži iznetih u pojedinim tabloidima, VSS i predsednik VSS pokrenuće postupak zaštite pred nadležnim sudom.

Još jednom pozivamo državno rukovodstvo da reaguje na kriminal i zloupotrebe koje se već duže vreme dešavaju u VBA i ugrožavaju njeno funkcionisanje, a konkretna saznanja sa kojima o tome raspolaže, VSS će u narednom periodu dostaviti nadležnim institucijama i organima Republike Srbije", piše u saopštenju.

 (K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS