Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vučić definitivno ispalio: Vaspitačice u predškolskim ustanovama ne dobijaju 10.000 dinara državne pomoći, ko dobija? - | K-013 Portal

Vučić definitivno ispalio: Vaspitačice u predškolskim ustanovama ne dobijaju 10.000 dinara državne pomoći, ko dobija?

drzavna pomoc, 10.000 dinara

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila odluku o isplati državne pomoći od 10.000 dinara prosvetarima.

Doneta je odluka da ovu pomoć dobiju zaposleni u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, kao i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Ova pomoć biće isplaćena i zaposlenima u institutima, inovacionim centrima i istraživačima zaposlenim u visokoškolskim ustanovama.

Kako je soapšteno iz Vlade Srbije, za te namene je u državnoj kasi obezbeđeno 1.600.000.000 dinara za zaposlene u svim nivoima obrazovanja.

Predškolske ustanove ne dobijaju pomoć

Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović zatražila je danas hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim.

Sastanak je zatražen jer su zaposleni u predškolskim ustanovama, kako navodi za Danas, kao prva i osnovna lestvica u oblasti obrazovanja, izuzeti iz Zaključka o dodeli pomoći od 10.000 dinara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.