Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vučićev kabinet vratio penzioneru 200 zarđalih kašika - | K-013 Portal

Vučićev kabinet vratio penzioneru 200 zarđalih kašika

kabinet predsednika srbije, zardjale kasike

Kabinet predsednika Srbije vratio je zarđale kašike u vrednosti 30 odsto penzije koje mu je prošle sedmice poslao niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević.

"Danas" piše da se on na taj korak odlučio nakon što je Vučić, povodom teksta u Danasu da mu je Blagojević vratio penzionerski paket sa vitaminima, rekao da bi "taj gospodin trebalo da vrati i 30 odsto penzije", koje su "za toliko veće nego u vreme kada je na vlasti bio onaj u čijem se mediju on oglašava".

Blagojević kaže da je pred prošli vikend u poštanskom sandučetu našao obaveštenje da treba da preuzme paket u pošti, a da je po odlasku u poštu video da je reč o paketu sa oko 200 zarđalih i ostalih kuhinjskih kašika, inače kupljenih na buvljoj pijaci, koje je post ekspresom poslao Vučiću na Andrićev Venac.

Prema njegovim rečima, ovakav poklon je "metafora na predsednikove rane radove", u vreme rata na prostoru bivše Jugoslavije, početkom 90-ih godina prošlog veka, kada je on davao ratnohuškačke izjave.



"Nimalo ne iznenađuje Vučićevo vraćanje kašika, to je svojstveno karakteru jednog razmaženog i hirovitog deteta, koje mora da istera svoje. Da se podsetimo – sveznajući srpski Nostradamus je sa neviđenom preciznošću pogodio sa koliko je miligrama rođen, koliko je milimetara imao u prednatalnom periodu, ko će da pobedi na američkim izborima... Ipak, ne razumem da se on, i pored ogromnih i istorijskih državničkih poslova, bavi ovakvim 'banalnostima' vezanim za jednog prosečnog penzionera", kaže Blagojević za "Danas".

On je, inače, vratio paket sa vitaminima i mineralima, koje je država poklanjala kako bi "ojačala imunitet najstarije populacije", uz obrazloženje da ga je doživeo kao uvredu i pokušaj podmićivanja pred izbore, i to njegovim a ne Vučićevim novcem. Kazao je da je paket samo perfidnija varijanta sendviča koje Vučić i SNS već godinama udeljuju članovima svoje stranke kao "nagradu" za poslušnost.

Blagojević kao nekadašnji nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi, koji je bio i direktor škole, prima penziju od oko 34.000 dinara. Podseća da aktuelna vlast njemu i ostalim penzionerima još uvek nije vratila celokupno umanjenje penzija, za koje je jedina odgovorna, a da su one obezvređene i konstantnim poskupljenjima. Pritom su više od penzija uvećani "kriminal, korupcija, nepotizam i ostale Vučićeve blagodeti", zaključuje.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.