Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vučićeva savetnica i direktorka Tanjuga članice UO Beogradske filharmonije - | K-013 Portal

Vučićeva savetnica i direktorka Tanjuga članice UO Beogradske filharmonije

beogradska filharmonija, suzana vasiljevic

Vlada Srbije imenovala je savetnicu za medije predsednika Srbije Suzanu Vasiljević i direktorku novinske agencije Tanjug Manju Grčić za članove Upravnog odbora Beogradske filharmonije, prenela je danas televizija N1.

Na sednici 28. aprila, Vlada je razrešila dosadašnje vršioce dužnosti predsednika i članove Upravnog i Nadzornog odbora Beogradske filharmonije, i imenovala nove.

Za novog predsednika Upravnog odbora Filharmonije imenovan je izvršni direktor Komercijalne banke za poslovanje sa privredom Rade Vojnović, a za članove su pored Vasiljević i Grčić, imenovani i prostorni planer Darko Polić iz novosadskog JP Urbanizam i članica tog orkestra Jelena Dimitrijević.

Vlada je za predsednika Nadzornog odbora Beogradske filharmonije imenovala redovnog profesora Fakulteta organizacionih nauka Dejana Petrovića, a za članove direktorku Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Oliveru Vučković i člana orkestra Sašu Kulenovića.

Vlada Srbije trenutno sprovodi u saradnji s UNDP-om medjunarodni arhitektonski konkurs za izbor rešenja za novu koncertnu dvoranu Beogradske filharmonije, koja bi trebalo da bude izgradjena u blizini Palate Srbija na Novom Beogradu, a procenjena vrednost je 120 miliona evra, navodi N1.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.