Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulin: Dojave o bombama su deo specijalnog rata, napadi iz različitih centara za hibridno ratovanje - | K-013 Portal

Vulin: Dojave o bombama su deo specijalnog rata, napadi iz različitih centara za hibridno ratovanje

dojava o bombama, aleksandar vulin, srbija

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da lažne dojave o bombama suštinski za cilj imaju pritisak na Srbiju da prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

On je rekao da se protiv Srbije vodi specijalni rat i da sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava u Srbiji.

"Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje", naveo je Vulin.

Dodao je da samo vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji prelazi 100.000 evra, ali se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima.

Prema njegovim rečima, o tome koliko je napad organizovan i skup govori informacija da se oprema uništava odmah posle napada, kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden.

"Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu", rekao je Vulin.

On je pozvao građane da budu "disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije".

MUP je danas primio dojave o postavljenim bombama u skoro 100 škola, Palati Beograd, na beogradskim mostovima, tržnom centru Stadion, a prethodnih dana i u ostalim šoping molovima, zoološkom vrtu i nekim ustanovama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.