Vulin: Kad nam EU već nije poslala vakcine, nije morala ni amandmane na izveštaj -
aleksandar vulin

Vulin: Kad nam EU već nije poslala vakcine, nije morala ni amandmane na izveštaj


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kritikovao je Evropsku uniju zbog amandmana, kojima se od Beograda zahteva rešavanje više afera, navodeći da Srbiju prema Uniji privlači ekonomija, a da je od nje odbija politika.

Povodom sadržaja predloženih amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika o Srbiji, kojima se, između ostalog, traži rešavanje afera Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija, te slučaja Savamala, Vulin je naveo da "poslanici EU ako već nisu mogli ili nisu hteli da pošalju Srbiji vakcine, nisu morali da joj šalju ni amandmane", preneo je Pokret socijalista, na čijem je čelu ministar policije."Pošto ste medicinsku opremu i vakcine sačuvali za sebe, molim Evropljane da svoje političke stavove, pritiske na naše pravosuđe i licemerje, takođe zadrže za sebe. Ako ne možete da nam date ono što nam treba, slobodno sačuvajte ono što nam ni malo nije potrebno", naveo je Vulin.

U amandmanima na Bilčikov izveštaj navodi se i da Srbija treba da postigne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da osudi napade i govor mržnje kojima su u Skupštini Srbije izloženi politički protivnici, nezavisni intelektualci i novinari.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je država razrešila "aferu Jovanjica" tako što je pohapsila odgovorne i poručio evropskim zvaničnicima da ne mogu, kako je kazao, "lažima da ostvaruju politički profit, pa makar bili iz Evropskog parlamenta". Dodao je da afera nema i da ne može afera da se gleda kao kad se "pojave dvojica pa izmišljaju, a onda izgube na sudu".

O amandmanima i Bilčikovom izveštaju u celini Spoljnopolitički odbor EP će glasati 23. februara. Poslanici EP će o izveštaju glasati 24. i 25. marta na plenarnom zasedanju.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Komentre omogućio K-013.com

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti