Vulin na bojevom gađanju u Nikincima -
Aleksandar Vulin, Vulin, ministarstvo odbrane

Vulin na bojevom gađanju u Nikincimamontekristo 0507


Bivši ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je izvođenju dela obuke odeljenja oklopnog borbenog vozila točkaša „Lazar-3“, sa izvršenjem bojevog gađanja novouvedenom automatskom modularnom puškom 6,5/7,62 mm koju proizvodi „Zastava oružje“, u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je rekao da je proces osavremenjavanja i uvođenja novih sredstava naoružanja u Vojsku Srbije neprekidan.

„Modularna puška u kalibru 7,62, ali i u kalibru 6,5 je nešto što nemaju ni mnogo veće, bogatije i razvijenije armije nego što je naša“, rekao je Vulin.

On je dodao da je modularna puška postala deo naoružanja i da pripadnici 41. pešadijskog bataljona već vežbaju sa njom i uzimaju je kao svoje osnovno sredstvo.

Najavio je da će se nastaviti sa opremanjem vojske i da će se menjati i streljačko naoružanje.

„Osim toga, videli smo i kako se upotrebljava oklopno vozilo pešadije ‘Miloš’ 4×4. Biće veliko pojačanje za pripadnike naših specijalnih jedinica i pokazuje da naši konstruktori mogu da se nose sa bilo kim od svojih kolega“, istakao je Vulin, a saopštilo danas Ministarstvo odbrane.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović naveo je da je u prethodnom periodu kao prioritet u povećanju sposobnosti Kopnene vojske bilo povećanje sposobnosti artiljerije, ali i pešadije, sa tri glavna pravca – povećanje nivoa zaštite vojnika kroz novu generaciju zaštitne opreme, povećanje sposobnosti zaštićene mobilnosti, odnosno odgovarajuća oklopna borbena vozila točkaši koja mogu da izdrže izazove savremenog bojišta i bezbedno prevoze pešadiju u borbi, kao što je „Lazar“ i povećanje ubojitosti vojnika koja se ostvaruje novim sistemom streljačkog naoružanja.

On je najavio da se do kraja leta očekuje da se preostali deo ove nove generacije streljačkog naoružanja uvede u naoružanje vojske i da se sa njima ubrzo opreme svi pešadijski bataljoni Vojske Srbije.

Komandir voda u 41. pešadijskom bataljonu Četvrte brigade Kopnene vojske potporučnik Nebojša Cvetković rekao je da je puška pouzdana i veoma precizna.

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.