Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulin o lažnim dojavama: "To je kao korona, s tim se mora živeti" - | K-013 Portal

Vulin o lažnim dojavama: "To je kao korona, s tim se mora živeti"

aleksandar vulin, dojave o bombama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se dojave o bombama koje su pristizale prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima nikako ne mogu sprečiti.

On je tu situaciju uporedio sa korona, rekavši da se sa time mora živeti.



"Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventivu", rekao je Vulin za TV Prva.

On je rekao da je tokom trajanja košarkaškog Fajnal fora u Beogradu bilo dojava o bombama.

"Da smo poslušali dojave o bombama na Fajnal foru, ne bi ni bio održan. Rukovodstvo F4 je poslušalo naš savet, mi smo radili preventivno, obezbedili dvoranu i to je bilo dovoljno. Nije moguće pregledati stotine, hiljade dojava o bombi u jednom danu. Jedini način da ovo prestane, da ukinemo internet, mobilne, telegrame, pisma… To je možda moguće samo u Severnoj Koreji", kazao je Vulin.

Ministar policije ocenjuje da je u pitanju teroristička pretnja za celu Srbiju.

"Mi nemamo milion obučenih kontradiverzionih policajaca, 500.000 pasa koji će da pregledaju sve te dojave, i nekoliko miliona uređaja za praćenje. Uhapsili smo šest srpskih maloletnika koji su to radili, a kada smo ih pitali zašto su to radili, odgovor je bio 'ne znam'. Imali smo i slučajeve psihijartrijskih bolesnika koji su slali pretnje. Ovo je kao korona, to se jednostavno dešava, sa time mora da se živi", dodao je Vulin.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS