Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulin: Papić naredio vraćanje auta, uloga Hrkalović u prisluškivanju obrazložena - | K-013 Portal

Vulin: Papić naredio vraćanje auta, uloga Hrkalović u prisluškivanju obrazložena

aleksandar vulin, dijana hrkalovic, goran papic

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je nekadašnji zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić naredio da se, bez pregleda, vrati vozilo Marka Miljkovića, člana "glavoseča i ubica", koje je policija oduzela.

Vulin je rekao, za Radio televiziju Srbije, da se Papić tereti za trgovinu uticajem, što je „nedvosmisleno dokazano“.

Vulin je istakao i da postoji mnogo podataka o kriminalnoj delatnosti grupe Veljka Belivuka, najavljujući da će uslediti nova hapšenja.

Kako je objasnio, „provaljeni“ su brojni kriptovani telefoni te grupe u kojima su podaci o kontatima, fotografije.

Na pitanje da li je neki programer pomagao da se novac te trupe pretvori u bitkoine, Vulin nije odgovorio ali je naveo da je to način poznat u svetu da se sakrije „prljavi“ novac.

Dokazi o prisluškivanju u tužilaštvu, obrazložena uloga Hrkalović

Ministar Vulin izjavio je da „što se tiče uloge“ nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović u ilegalnom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „to je završeno“ i da su svi dokazi predati tužilaštvu.

„Mi smo sve dokaze predali nadležnom tužilaštvu, tu je obrazložena i njena uloga kao i svih drugih pripadnika MUP koji su učestovali u ilegalnom prisluškivanju Vučića i članova njegove porodice“, rekao je Vulin, za Radio televiziju Srbije na pitanje o istrazi protiv Hrkalović.

Kako je rekao, „zato što smo sve dokazali imate histeričke nastupe (potprednice Stranke slobode i pravde) Marinike Tepić i sličnih, koji pokušavaju da dokaži da toga nije bilo“.

On je rekao i da iz MUP nije procureo njen iskaz medijima, navodeći da „kopiju imaju MUP i onaj ko je dao izjavu“.

Prema rečima Vulina, snimak razgovora između nekadašnjeg potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića i Veljka Belivuka, koji se pojavio u medijima, je „autentičan“, iako Vuletić tvrdi da je montiran.

„Policija se ne bavi montiranjem. Naš je posao da dođemo do istine, a kad je za nekog bolna nije naš problem. Da li je montirano da su se viđali“, upitao je Vulin.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.