Vulin: Ubrzo nova organizaciona jedinica koja će se baviti bezbednošću na rekama
bezbednost na rekama, aleksandar vulin

Vulin: Ubrzo nova organizaciona jedinica koja će se baviti bezbednošću na rekama
montekristo 0507


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će ubrzo biti formirana nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se baviti isključivo bezbednošću na rekama i plovnim putevima.

Ministar Vulin, koji je prisustvovao zajedničkoj vežbi više organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koje su u sadejstvu prikazale veštine i sposobnosti u suzbijanju krivičnih dela krijumčarenja robe na rekama, objasnio je da je cilj formiranja te organizacione jedinice da se objedine sve policijske snage koje dejstvuju na rekama i koje će plovne puteve učiniti bezbednim i sigurnim.

Po završetku vežbe ministar se učesnicima vežbe zahvalio za ono što su pokazali, ali prvenstveno za ono što su učinili u vremenu iza nas i za nadu koja je ispred nas.

„Drago mi je da vas vidim da vežbate, da se pripremate, jer nijedan deo naše teritorije ne može da bude bez pažnje i ne može da bude bez našeg prisustva. Između Dunava i auto-puta nema nikakve razlike i na njemu su ljudi, a tamo gde su ljudi ima i kriminala i potrebe da se ljudima pomogne“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, današnjom vežbom pripadnici Žandarmerije, kriminalističke, granične, rečne i Helikopterske jedinice, kao i Sektora za vanredne situacije prikazali su veštine i sposobnost i sadejstvo u borbi protiv krijumčarenja robe na rekama i plovnim putevima.

U vežbi su učestvovala 63 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova sa 11 plovila i jednim helikopterom.

Zajedničkim snagama pripadnici ovih jedinica kroz vežbu na reci Savi prikazali su procedure i zajedničke načine delovanja prilikom otkrivanja krijumčara naftom, njihovog hapšenja i savladavanja.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble